Eten & Drinken
Armeense Wijk Jeruzalem

Israëltrips.nl

Een onvergetelijke reis naar een veelzijdig land

Eten in Israël

 

In Israël staat de keuken centraal. In deze smeltkroes van culteren betekent dit dat de Afrikaanse keuken die uit het westen tegenkomt. Dat de Mediteraanse keuken wordt vermengt met de Oost-Europese keuken. In deze keuken worden veel verschillende verse en gedroogde kruiden gebruikt.

 

Traditioneel worden melk- en vleesgerechten niet samen bereid. De Israelische keuken is daarom ook zeer geschikt voor vegetariers.

Falafel

 

Israelische fastfood, een pita met falafel. Kleine gefrituurde balletjes van gemalen kikkererwten in een pitabroodje, met verse groentesalade en bedekt met een Tahini sausje. Te koop in elk winkelcentrum, op elke markt en bij de ingang van de bioscoop. Gezond, vers en goedkoop!

Humus

Boreka's

 

Met de joodse immigratie vanuit Turkije en de Balkan naar Israel geperfectioneerd. Een vers gebak uit de oven, vervaardigd van lagen van filodeeg en gevuld met feta kaas, spinazie, champinions of aardappelpuree. De mini snack Boreka's worden Borekita's genoemd. Eet matig, gevuld met transvet.

Shwarma
Falafel

Humus

 

Humus is het nummer één gerecht in Israël. Een puree van kikkererwten, gemengd met Tachini (sesamzaad) en andere ingredienten en specerijen na smaak, vers opgediend en badend in goede olijfolie en citroensap. Meestal als gezonde lunch, tesamen met een verse salade.

Borekas

Shwarma

 

Oorspronkelijk komt dit gerecht vanuit Turkije (uit de tijd van het Ottomaanse rijk). In Israël meestal van kip of kalkoenvlees met schaapsvet vervaardigd, in een royale pita of een gerolde “laffah”, met humus, verse groenten en een scheut van Tahini saus er over heen.